top of page

Warmtepomp Lening.

Wist je dat voor duurzame investeringen zoals een warmtepomp een lening vanaf 0% rente aangevraagd kan worden?

Gecertificeerde installateurs

10+ jaar ervaring

Vakkundig advies

Waarom een energiebespaar lening.

 • Vaste lage maand lasten ten opzichte van een de schommelende energieprijzen
   

 • Geen verborgen kosten
   

 • Vervroegd aflossen is vaak mogelijk
   

 •  Geen grote investering benodigd
   

 • 0% rente bij een gesamenlijk inkomen van 60.000,- per jaar

Belangrijk om te weten.

 • Je bent zelf eigenaar van de woning
   

 • Geen bovengrens op de leefdtijd: 75+ is ook mogelijk
   

 • De lening heeft een vaste einddatum
   

 •  Meerdere aanbieders waaronder Warmtefonds (van de overheid)

Blauw Klimaat zit gevestigd in Almere, lekker centraal in Nederland dus.

Vanuit hier bedienen wij een grote cirkel in midden Nederland. Voor grote en kleine huishoudens.

Voor een warmtepomp met een energiebesparing lening verwijst Blauw Klimaat jou graag door naar het goede adres.

Aanbieders van de energiebespaar lening.

Voorlopers.

Een blik op onze projecten

Energiebespaar
lening 
voor jouw woning.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een goede optie voor heel veel woningen in Nederland, of je nou in een gezellige straat woont in de stad of een hoekwoning aan een weiland.

 

Dit zijn de 3 soorten warmtepompen:

1. Hybride warmtepomp: De altijd toepasbare oplossing, werkt in combinatie met de CV-ketel en gereed voor heel Nederland, levert gemiddeld 60-80% gasbesparing voor een lage investering.

2. All-electric ready: Net zo geschikt als een hybride warmtepomp maar dan met een hoger vermogen. Alleen het tapwater  (kraan/douche) wordt nog voorzien vanuit de CV-ketel.

3. Volledig elektrische warmtepomp: De grote stap! Hiermee kunt uw gasaansluiting de deur uit. Deze optie is geschikt voor beter geisoleerde woningen met lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming.

Wat mag die warmtepomp kosten?

De aanschafprijs voor een warmtepomp zit tussen de € 6.000,- tot € 15.000,-. Dit hangt voornamelijk af van de keuze tussen hybride, ready of all electric. Er zijn merken met hogere COP/rendementen en kwalitatieve technologie, hierbij komt natuurlijk een hogere investering. Hoewel deze investering een fors bedrag lijkt, biedt dit een oplossing voor de lange termijn  door de lagere totale energiekosten en een positieve impact op het milieu.

Hoeveel subsidie zit er op een warmtepomp?

De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie) biedt een mooie uitkomst voor de huidige investering in een warmtepomp. Dit subsidieprogramma in Nederland helpt huiseigenaren en bedrijven de kosten van de aankoop en installatie van warmtepompen te verlagen, waardoor duurzame energieoplossingen toegankelijker worden en bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. De subsidie varieert van 2.400,- tot 4.000,-.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

Als je deze jaarlijks goed onderhoud kan een warmtepomp een levensduur van 15 tot 20 jaar halen. Hoe beter de warmtepomp is afgestemd op jouw situatie hoe hoger het rendement (COP) en de levensduur. Een goede keuze door ervaren adviseurs is dus erg belangrijk.

Levensduur 15 tot 20 jaar

2 jaar installatie en productgarantie

Nationaal Warmtefonds

Het Nationaal Warmtefonds biedt met diensten als de Energiebespaarlening verantwoorde en betaalbare financiering voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Een initiatief vanuit de Nederlandse overheid.

Lender & Spender

Leningen worden rechtstreeks gefinancierd door particulieren en bedrijven zonder tussenkomst van een bank. De kosten die hiermee worden bespaard zien geldnemers terug in een vaste lage rente en investeerders in een mooi rendement.

Krediet.nl

Als je je woning gaat verduurzamen, profiteer je van een lagere energierekening, een hogere woningwaarde en draag je bij aan een beter milieu. Een verduurzamingslening kun je daarom zien als een investering die zichzelf uiteindelijk terugverdient.

bottom of page