top of page

Warmtepomp subsidie​.💸

Wil je graag je huis verduurzamen en flink besparen op je energierekening? Dan is een warmtepomp de ideale oplossing! En het goede nieuws: de overheid helpt je hierbij met de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Op deze pagina leggen we uit wat de ISDE-subsidie is en hoe je deze kunt aanvragen.

Wat is de investeringssubsidie duurzame energie?💰

Met de ISDE-subsidie krijg je vanuit de overheid subsidie voor duurzame, energiebesparende maatregelen in je woning. In 2024 is het budget verhoogd, van € 560 miljoen naar € 600 miljoen. Elk jaar komt er nieuw budget beschikbaar, en de ISDE loopt door tot 2030.
 

Woningeigenaren krijgen subsidie voor:
 

 • Isolatiemaatregelen
   

 • Warmtepompen
   

 • Zonneboilers
   

 • Elektrische kookvoorzieningen
   

Met deze subsidie kun je dus een deel van de kosten van je nieuwe warmtepomp terugkrijgen.

Waarom biedt de overheid warmtepomp subsidie aan?🌍

De overheid wil graag dat Nederland duurzamer wordt. Dit hebben wij ook afgesproken met Europa. Door minder gas te gebruiken en meer over te stappen op groene energie, verminderen we de CO2-uitstoot en dragen we bij aan een beter milieu. Daarnaast helpt een warmtepomp je om flink te besparen op je energierekening. Daarom maakt de overheid het makkelijker en voordeliger om deze stap te zetten met door middel van de ISDE-subsidie.
 

Hoeveel subsidie krijg ik?🕺

Je ontvangt altijd minimaal € 500 subsidie voor een (hybride) warmtepomp. De daadwerkelijke hoogte hangt af van het type warmtepomp dat je kiest. De subsidie dekt gemiddeld 30% van de kosten voor de warmtepomp en installatie. Als je bijvoorbeeld een warmtepomp koopt van ongeveer € 8.000, dan kun je een subsidie van maar liefst € 2.400 verwachten. Dit bedrag krijg je achteraf terugbetaald door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Kijk op de ISDE Meldcodelijst Warmtepompen voor de specifieke voorgestelde subsidiebedragen voor goedgekeurde warmtepompen.
 

Tip: Ga je binnen 24 maanden ook isoleren? Dan verdubbelt je subsidiebedrag voor de isolatiemaatregel! De 24 maanden gaan in op het moment dat je de eerste maatregel hebt laten uitvoeren. Zo wordt investeren in duurzaamheid een stuk betaalbaarder!

Zo vraag je warmtepomp subsidie aan👨‍💻

Het aanvragen van de warmtepomp subsidie is eenvoudig. Volg deze stappen en je hebt het zo geregeld:
 

 1. Check of je in aanmerking komt: Bereid je aanvraag goed voor door de voorwaarden te lezen. De warmtepomp moet nieuw zijn; voor een tweedehands of gebruikt product krijg je geen subsidie. Je gebruikt de warmtepomp voor ruimteverwarming of tapwaterverwarming.
   

 2. Zoek de meldcode: Om subsidie te kunnen krijgen, heb je een meldcode nodig. Controleer voordat je de warmtepomp aanschaft of deze op de meldcodelijst staat. Je installateur kan je hier ook mee helpen. Staat je warmtepomp op de lijst? Dan krijg je hiervoor subsidie.
   

 3. Laat de warmtepomp installeren: Een van onze gecertificeerde monteurs installeert je warmtepomp. Wij zorgen ervoor dat de meldcode op de juiste manier op de factuur staat. Deze heb je nodig voor de aanvraag.
   

 4. Subsidie aanvragen: Ga naar de website van de RVO en log in met je DigiD. Vul het aanvraagformulier in en upload de benodigde documenten. Dit doe je binnen 24 maanden na de installatie van de warmtepomp.
   

De RVO neemt je subsidieaanvraag in behandeling. Binnen 8 weken laten zij je weten of je in aanmerking komt. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het subsidiebedrag op je rekening. Zo simpel is het!

Profiteer van subsidie voor een warmtepomp in 2024📆

Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, waaronder de all-electric warmtepomp en de hybride warmtepomp, elk met hun eigen voordelen en subsidiemogelijkheden. Overweeg je de overstap naar een warmtepomp? Ontdek hoe je in 2024 kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies voor warmtepompen. Maak een duurzame keuze voor jouw woning. Investeren in een warmtepomp is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee dankzij de financiële steun van de overheid.
 

Subsidie All Electric warmtepomp⚡️

Ben je klaar om helemaal van het gas af te gaan en volledig over te stappen op elektrisch verwarmen? Dan is de subsidie voor All Electric warmtepompen iets voor jou. Met deze subsidie kun je rekenen op een aanzienlijk hoger subsidiebedrag, wat de overstap extra aantrekkelijk maakt. Deze financiele steun is bedoeld om de initiele kosten van de aanschaf en installatie van de warmtepomp te verlichten, waardoor het een haalbare optie wordt voor veel huishoudens. Bovendien verhoogt een All Electric systeem de energie-efficientie van je woning en verlaagt het de langdurige energiekosten. Het aanvragen van deze subsidie kan eenvoudig via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onder ISDE: Warmtepomp woningeigenaren.

Subsidie Hybride warmtepomp⚡️+🔥

Voor wie nog niet helemaal klaar is om volledig van het gas af te stappen, is de hybride warmtepomp een uitstekende tussenoplossing. Deze technologie combineert gas met duurzame energie, waardoor je woning stapsgewijs minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen. De subsidie voor hybride warmtepompen ondersteunt deze geleidelijke overgang. Het aanvragen van de subsidie verloopt via dezelfde procedure als voor de All Electric warmtepomp. Zet vandaag nog een stap naar een duurzamer thuis en maak gebruik van de financiële steun die beschikbaar is. Dit is een kans om zowel het milieu te helpen als op lange termijn te besparen op je energierekening.
 

Subsidie bestaande woning🏠

Ook bestaande woningen komen in aanmerking voor subsidies. Maak gebruik van financiele ondersteuning om je huidige woning energiezuiniger te maken en de CO2-uitstoot te verminderen.

Nieuwbouw woning let op!

Is uw woning van na 1 juli 2018? Dan heeft u mogelijk geen recht op ISDE subsidie. Controleer de voorwaarden bij de RVO:

ISDE: Veelgestelde vragen woningeigenaren (rvo.nl)
 

Gratis adviesgesprek?📞

Stappenplan ISDE subsidie aanvragen:📝

Blauw Klimaat levert u alle complete benodigde documenten voor de subsidie aanvraag. Wel zo makkelijk: Dit verwerken wij allemaal op de factuur. Alles-in-1 dus!

Complete documenten

1

Na de installatie logt u in met uw DigiD bij de RVO. Dit doe u bij de volgende link:

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE woningeigenaren - Klantportaal-Site | mijn.rvo.nl

Login met DigiD

2

Hier vult u het juiste installatie adres, IBAN voor ontvanging subsidie en de persoons gegevens in en upload u de door ons aangeleverde documenten. Vervolgens kunt u de aanvraag indienen.

Aanvraag indienen

3

Binnen 3 maanden na ontvangst zal de RVO uw aanvraag goedkeuren en het subsidiebedrag op uw opgegeven rekening storten. Dat was alles!

Subsidie bedrag gestort

4

Waarom kiezen voor een warmtepomp?✅

 • 🌍Duurzaam: Een warmtepomp gebruikt energie uit de lucht, bodem of water. Dit is veel milieuvriendelijker dan gas.
   

 • 📉Besparing: Met een warmtepomp verlaag je je energierekening aanzienlijk.
   

 • 📅Toekomstbestendig: Nederland streeft ernaar om gasvrij te worden. Met een warmtepomp ben je klaar voor de toekomst.

Woningen en huizen in Utrecht

Warmtepomp subsidie 2024

Klimaat doelstellingen.

Samen met de Europese Unie heeft Nederland afgesproken dat wij in 2050 energieneutraal moeten zijn. Hierdoor zal de RVO duurzame energie fors subsideren.

ISDE-Subsidie 2024.

De subsidie voor warmtepomp is 2024 verhoogd naar 600 miljoen. Voor de komende jaren tot 2028 heeft het kabinet vast 1,38 miljard gereserveerd voor de subsidie op warmtepompen.

Hybride warmtepomp subsidie.

Ook voor hybride warmtepompen is er een hoge subsidie. Sterker nog deze heeft een erg hoge subsidie om dit moment vanaf 2.400,- tot ongeveer 4.000,- netto.

Hoeveel subsidie.

De hoogte van de subsidie op warmtepompen hangt af van de warmtepomp zelf. Bij de meldcode lijst kun je precies zien bij welke warmtepomp en hoeveel euro subsidie erop zit.

Gratis advies over een warmtepomp?🏡

Maak je huis klaar voor de toekomst en bespaar met de ISDE-subsidie op je nieuwe warmtepomp. Wil je subsidie aanvragen voor een warmtepomp? Wij staan klaar om je door het hele proces te leiden. Ons team kan je adviseren over welk type warmtepomp het beste bij jouw situatie past en hoe je de subsidie voor de warmtepomp succesvol kunt aanvragen. Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

bottom of page