top of page

Warmtepomp Almere.🏡

Woon je in Almere en overweeg je om een warmtepomp te installeren? Blauw Klimaat staat klaar om je te ondersteunen.

Een warmtepomp is een duurzame en kostenefficiente oplossing om zowel de verwarming als koeling van je huis te regelen. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving, zelfs bij lagere temperaturen, en brengt deze naar je huis. Hierdoor bespaar je op energiekosten en verminder je je CO2-uitstoot. Bovendien zijn er momenteel subsidies beschikbaar van de overheid voor warmtepompen, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

Benieuwd naar welk rendement je met een warmtepomp kunt behalen? Wij geven je graag een vrijblijvend advies over een warmtepomp in Almere.

Gevestigd in Almere

Ervaren met warmtepompen

Blauw eerlijk advies

Waarom Blauw Klimaat💙

 • Een bevlogen team van duurzaamheidsexperts
   

 • Onze missie: Nederland energieneutraal 2030!
   

 • Investeer met aantrekkelijk rendement en korte terugverdientijd
   

 • Langdurige garantie op installatie en hoogwaardige producten
   

 • Duurzame transformatie, betrouwbaar en kostenefficient

(+) pluspunten van Blauw Klimaat.

Reduceer jouw energiekosten

Zet in op groen en duurzaam

Verminder je afhankelijkheid van gas

Verbeter je leefcomfort

Warmtepomp in Almere.

Blauw Klimaat levert installaties voor warmtepompen vanuit Almere. Dankzij de centrale ligging kunnen we door een groot gebied in Nederland onze diensten beschikbaar stellen. Of je nu in de regio Almere zelf woont of ergens anders in het land, Blauw Klimaat is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een deskundige partner voor de installatie van een warmtepomp. Met onze expertise in warmtepomptechnologie en een klantgerichte benadering zorgen wij ervoor dat jouw overstap naar duurzame verwarming soepel en zorgeloos verloopt. Stap vandaag nog over op een efficiente en milieuvriendelijke manier van verwarmen met een warmtepomp in Almere.

Warmtepomp in Almere.

Warmtepompen onttrekken warmte uit de omgeving en zetten deze om naar bruikbare energie voor het verwarmen van je huis. Het maakt gebruik van een circulatiesysteem en koelmiddel om warmte op te nemen en af te geven. Dit resulteert in een efficiente en milieuvriendelijke verwarming zonder fossiele brandstoffen.​

Hoe functioneert een warmtepomp? ⚙️

Hoe functioneert een warmtepomp? ⚙️

Wat is het geluidsniveau van een warmtepomp? 🔇

Warmtepompen zijn geschikt voor bijna elk type woning in Nederland, of je nu in een compacte rijtjeswoning in Almere woont of in een statig landhuis aan de kust verblijft.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp? ✅

Een warmtepomp werkt op een geluidsniveau vergelijkbaar met een zachte zoem of subtiele ruis, zoals bij een moderne airco. Dankzij technologische vooruitgang zijn ze aanzienlijk stiller dan oudere verwarmingssystemen.

Voorlopers.

Een blik op onze projecten

Welke soorten warmtepompen zijn er? 

1. Hybride warmtepomp

De ene warmtepomp is de andere niet. Net zoals elk huishouden uniek is, heeft ook elk type warmtepomp unieke kenmerken. Bij Blauw Klimaat leveren we installaties die passen bij jouw woning, zodat je maximaal rendement behaalt. Wij adviseren je graag over welke warmtepomp het best bij jouw situatie past.

Een hybride warmtepomp is een praktische tussenoplossing voor een soepele overgang naar duurzame verwarming, geschikt voor vrijwel elke woning. Dit systeem werkt hand in hand met je bestaande centrale verwarming, waardoor we geen grote veranderingen aan je bestaande verwarmingssysteem hoeven aan te brengen.
 

Wanneer de buitentemperatuur mild is, zal de warmtepomp het grootste deel van het werk doen. Op koudere dagen springt je vertrouwde cv-ketel bij om snel en efficient warmte te leveren. Zo kun je altijd rekenen op een comfortabele binnentemperatuur.

Door het slimme samenspel tussen de warmtepomp en de cv-ketel wordt energie alleen gebruikt wanneer dat het meest kosteneffectief is. Dit vertaalt zich in aanzienlijke besparingen op je energierekening. Een hybride warmtepomp combineert dus de beste eigenschappen van beide systemen voor optimaal comfort.

2. All-electric ready

Een all-electric ready warmtepomp is perfect voor woningen die klaar zijn om volledig over te stappen naar elektrische verwarming en koeling. Bij dit systeem wordt alleen nog het tapwater dat uit je kraan of douche komt verwarmd door je cv-ketel. Een naadloze overgang naar een volledig elektrisch verwarmingssysteem met een boilervat ligt binnen handbereik.

3. Volledig elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp is een geschikte keuze voor woningen met een goede isolatie en vloerverwarming. Het vervangt je cv-ketel volledig en is een milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen en koelen. Deze warmtepomp verbruikt alleen elektriciteit als energiebron, waardoor je geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen. Zo stoot je minder CO2-uit en bespaar je flink in energiekosten.

Verduurzaam 
Almere 
met jouw woning.

Wat zijn de installatiekosten van een warmtepomp? 🔧

De kosten voor de installatie van een nieuwe warmtepomp liggen meestal tussen de € 6.000 en € 15.000. Het exacte bedrag hangt af van het soort warmtepomp, hoe krachtig hij is en hoe ingewikkeld de installatie is. Hoewel de warmtepomp kosten in de eerste instantie misschien een flinke uitgave lijken, zul je op de lange termijn aanzienlijk besparen op energiekosten. Een warmtepomp betaalt zich uiteindelijk altijd terug in comfort. Ben je benieuwd naar wat een warmtepomp-installatie jou zal kosten en opleveren? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.​

Zijn er subsidies mogelijk voor warmtepompen in Almere? 💸

Absoluut! Ga je een warmtepomp kopen of laten installeren, dan heb je mogelijk recht op ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie). Deze subsidie helpt mensen in Nederland die een huis hebben of een bedrijf runnen om geld te besparen bij de aanschaf van een warmtepomp, ook in Almere. Hierdoor wordt het makkelijker voor iedereen om duurzame energieopties te gebruiken.

Hoelang gaat zo’n warmtepomp mee? 📆

Met regelmatig onderhoud kan een warmtepomp een levensduur van 15 tot 20 jaar bereiken. Hiermee is het een langdurige, efficiënte oplossing voor verwarming en koeling in je huis in Almere.

Een warmtepomp laten installeren in Almere met Blauw Klimaat

Blauw Klimaat is de ideale keuze voor iedereen die wil investeren in een duurzame toekomst. Onze installateurs staan klaar om jouw huis in Almere met een warmtepomp blauwer, oeps wij bedoelen natuurlijk groener,  te maken. Maak de overstap naar een warmtepomp in Almere en verlaag je energiekosten, verminder je afhankelijkheid van gas en draag bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet. Wil je dat wij ook een warmtepomp installeren bij jouw woning in Almere? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies en ontdek de vele voordelen van een warmtepomp!

bottom of page