top of page

Warmtepomp merken.

Wist je dat er erg best veel verschillende warmtepomp merken zijn? Van prijsknallers met een laag rendement tot aan high-end producten met een hoog rendement.

Niet afhankelijk van 1 merk

Bewuste merk keuzes

Passende warmtepomp per woning

Alle merken op een rijte.

 • WeHeat BlackBird
   

 •  Nefit-Bosch
   

 • Remeha

Korte uitleg per merk.

 • Je bent zelf eigenaar van de woning
   

 • Geen bovengrens op de leefdtijd: 75+ is ook mogelijk
   

 • De lening heeft een vaste einddatum
   

 •  Meerdere aanbieders waaronder Warmtefonds (van de overheid)

Blauw Klimaat zit gevestigd in Almere, lekker centraal in Nederland dus.

Vanuit hier bedienen wij een grote cirkel in midden Nederland. Voor grote en kleine huishoudens.

Voor een warmtepomp met een energiebesparing lening verwijst Blauw Klimaat jou graag door naar het goede adres.

De warmtepomp bazen.

WeHeat Blackbird warmtepomp

WeHeat BlackBird

Trotse Nederlandse producent van de innovatieve Blackbird warmtepomp. De warmtepomp ziet er niet alleen spectaculair uit van buiten, zo is deze ook spectaculair op technisch gebied!

Nefit-Bosch

Een betrouwbaarmerk wat erg lang in de markt zit. Met deze ervaring en techniek heeft Nefit-Bosch kwalitatief hoge warmtepomp systemen op de markt gebracht.

Remeha

U kent het waarschijnlijk ook van de Cv-ketels. Remeha maakt dus ook betaalbare warmtepompen. Ze hebben 2 hybride modellen die geschikt zijn voor elke soort Cv-ketel.

Voorlopers.

Een blik op onze projecten

De perfecte
warmtepomp 
voor jouw woning.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Een warmtepomp is een goede optie voor heel veel woningen in Nederland, of je nou in een gezellige straat woont in de stad of een hoekwoning aan een weiland.

 

Dit zijn de 3 soorten warmtepompen:

1. Hybride warmtepomp: De altijd toepasbare oplossing, werkt in combinatie met de CV-ketel en gereed voor heel Nederland, levert gemiddeld 60-80% gasbesparing voor een lage investering.

2. All-electric ready: Net zo geschikt als een hybride warmtepomp maar dan met een hoger vermogen. Alleen het tapwater  (kraan/douche) wordt nog voorzien vanuit de CV-ketel.

3. Volledig elektrische warmtepomp: De grote stap! Hiermee kunt uw gasaansluiting de deur uit. Deze optie is geschikt voor beter geisoleerde woningen met lage temperatuur verwarming zoals vloerverwarming.

Wat mag die warmtepomp kosten?

De aanschafprijs voor een warmtepomp zit tussen de € 6.000,- tot € 15.000,-. Dit hangt voornamelijk af van de keuze tussen hybride, ready of all electric. Er zijn merken met hogere COP/rendementen en kwalitatieve technologie, hierbij komt natuurlijk een hogere investering. Hoewel deze investering een fors bedrag lijkt, biedt dit een oplossing voor de lange termijn  door de lagere totale energiekosten en een positieve impact op het milieu.

Hoeveel subsidie zit er op een warmtepomp?

De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie) biedt een mooie uitkomst voor de huidige investering in een warmtepomp. Dit subsidieprogramma in Nederland helpt huiseigenaren en bedrijven de kosten van de aankoop en installatie van warmtepompen te verlagen, waardoor duurzame energieoplossingen toegankelijker worden en bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. De subsidie varieert van 2.400,- tot 4.000,-.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

Als je deze jaarlijks goed onderhoud kan een warmtepomp een levensduur van 15 tot 20 jaar halen. Hoe beter de warmtepomp is afgestemd op jouw situatie hoe hoger het rendement (COP) en de levensduur. Een goede keuze door ervaren adviseurs is dus erg belangrijk.

Levensduur 15 tot 20 jaar

2 jaar installatie en productgarantie

bottom of page