top of page

Blackbird warmtepomp.🐦‍⬛

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke manier om je huis lekker warm te houden en geld te besparen? Dan is de Blackbird warmtepomp van WeHeat precies wat je nodig hebt! Dit is de oplossing om je huis duurzaam te verwarmen, zonder dat je hoeft in te leveren op warmte en comfort. Lees snel verder en ontdek hoe jij ook kunt overstappen naar deze slimme en duurzame oplossing!

Wat is de Blackbird warmtepomp⚡️

De Blackbird warmtepomp van WeHeat is een veelzijdig verwarmingssysteem dat naadloos samenwerkt met jouw huidige cv-ketel. Door de combinatie van deze twee systemen, verwarm je je huis optimaal én verlaag je je energierekening. De Blackbird maakt gebruik van een duurzame en natuurlijke bron: de buitenlucht.

Wat deze warmtepomp extra bijzonder maakt, is dat hij zowel als hybride oplossing kan worden ingezet, maar ook volledig elektrisch toegepast kan worden. Dit betekent dat je flexibel bent in hoe je je huis wilt verwarmen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.
 

De Blackbird warmtepomp zorgt voor een comfortabel binnenklimaat gedurende alle seizoenen. Dankzij de geavanceerde regelsystemen past het systeem zich aan jouw woning aan. Of het nu zomer of winter is, met de Blackbird warmtepomp geniet je altijd van een aangename temperatuur in huis.
 

Blackbird warmtepomp kopen: Een slimme investering 💸

Met de Blackbird warmtepomp van WeHeat bespaar je flink op energiekosten, omdat deze slim gebruikmaakt van warmte uit de buitenlucht. Hierdoor ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, wat goed is voor je portemonnee en het milieu.
 

📉 Lagere energierekeningen: Een groot voordeel van de Blackbird warmtepomp is dat deze veel efficienter werkt dan traditionele gasverwarmingssystemen. Hierdoor verbruik je minder energie en gaan je energiekosten omlaag.
 

🔥Minder afhankelijk van gas: Door een deel van je warmte te halen uit duurzame bronnen, verminder je je afhankelijkheid van aardgas. Dit maakt je minder kwetsbaar voor stijgende gasprijzen.

💰 Subsidie voor de blackbird warmtepomp: Als je kiest voor de Blackbird warmtepomp, kun je gebruikmaken van maarliefst € 3.375,-. Deze tegemoetkomingen helpen de netto investering te verlagen en zorgen ervoor dat de warmtepomp sneller is terugverdiend.

Blackbird offerte ontvangen voor jouw woning? 🏠+🐦‍⬛

Verschillende soorten warmtepompen 📊

De WeHeat warmtepompen komen in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een warmtepomp die perfect is afgestemd op jouw behoeften en de kenmerken van je woning:

 • Blackbird 8 kW: Krachtig! Dat is het eerste wat gezegd mag worden over deze unieke warmtepomp. Het vermogen is niet te vergelijken met dat van andere grote warmtepompmerken, omdat het vermogen is bepaald bij maar liefst -10 graden buitentemperatuur! Deze stoere jongen krijgt jouw woning dus wel warm.
   

 • Blackbird 6 kW: De techniek is erg intelligent; de Blackbird is namelijk zelflerend! Dit betekent voor jou dat hij zijn vermogen afstemt op de warmtevraag van jouw woning om zo maximale warmte te geven voor minimale stroomkosten. Uiteraard is ook de 6 kW, net als bij zijn grote broer, het vermogen bij -10 graden buitentemperatuur.
   

De Techniek achter de Blackbird🕵️‍♂️

Energielabel
A+++

Vermogen
8 kW

(A-10/W35)

Elektrisch
1 fase 230V (16A)

Uniek
Zelflerend (AI Control)

(S)COP
4.7

Afmeting

137 x 85 x 52 cm

Geluid
49 dB

Gewicht
78 kg

Koudemiddel
R290 Propaan

Type
Monoblock

Connectie
Eigen 4G module

COP

5.9 (A7/W27)

Blackbird warmtepomp met cv-ketel: Het beste van beide  🙏

Door je bestaande cv-ketel te koppelen aan een blackbird warmtepomp, geniet je van het beste van beide werelden. Deze combinatie zorgt voor aanzienlijke besparingen op je energierekening, dankzij de efficiente en zuinige werking van de warmtepomp. Op echt koude dagen schakelt je cv-ketel in, zodat je huis altijd lekker warm blijft.
 

Een blackbird warmtepomp werkt samen met je cv-ketel om je huis comfortabel te houden. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zorg dat je goed voorbereid bent!

Hoe werkt een hybride warmtepomp? ⚡️+🔥

Een hybride warmtepomp is een innovatief verwarmingssysteem dat uit meerdere componenten bestaat: een buitenunit die warmte uit de buitenlucht haalt, een binnenunit die deze warmte in je woning verspreidt, en een intelligente regelaar die automatisch schakelt tussen elektrische en gasmodus.
 

Wanneer de hybride warmtepomp in elektrische modus werkt, gebruikt hij elektriciteit om warmte uit de buitenlucht te halen en deze in je huis te verspreiden. Dit proces is zowel energiezuinig als milieuvriendelijk.
 

Op koude dagen neemt de cv-ketel het over, waarbij aardgas wordt gebruikt om extra warmte te genereren. De warmtepomp zorgt zelf voor een optimale werking door zich automatisch aan te passen aan de buitentemperatuur en energiekosten.

Het grootste voordeel van de hybride warmtepomp is zijn vermogen om naadloos samen te werken met je bestaande verwarmingssysteem. Deze technologie is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande woningen, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die wil besparen op gasverbruik en tegelijkertijd de CO2-uitstoot wil verminderen.

Benieuwd wat een hybride warmtepomp jou kan besparen? 💡

✅ Voordelen van de Blackbird warmtepomp

Hybride warmtepompen bieden tal van voordelen. Ze zijn zeer energiezuinig, wat zowel goed is voor je portemonnee als voor het milieu. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen, dragen ze bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien zijn hybride warmtepompen een slimme keuze voor de lange termijn dankzij hun lange levensduur en lage onderhoudskosten.
 


Voordelen van de Blackbird warmtepomp:
 

 • Verwarmd tot maar liefst 70 graden water
   

 • Altijd ready voor de overstap naar all-electric
   

 • ​Hoge ISDE-subsidie van € 3.375,-
   

 • ​Propaan koudemiddel
   

 • Hybride & volledig elektrisch mogelijk
   

 • Monoblock warmtepomp speciaal voor een plat dak
   

 • Zeer krachtig

Kosten van de Blackbird warmtepomp 💸

Laten we eerlijk zijn: kwaliteit heeft zijn prijs. De kosten van een hybride warmtepomp variëren afhankelijk van het model en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de € 6.000 en € 10.000, inclusief installatiekosten en na aftrek van de ISDE-subsidie. Als je ook een nieuwe cv-ketel nodig hebt, moet je rekening houden met extra kosten. Toch is de prijs van een hybride Blackbird warmtepomp lager dan die van een volledig elektrische warmtepomp.
 

Ben je klaar om je huis te upgraden met een volledig elektrische warmtepomp? Het is een slimme investering die zowel je woning als je portemonnee ten goede komt, en bovendien bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Maak de overstap vandaag nog en profiteer van de voordelen van een efficient, comfortabel en duurzaam verwarmingssysteem. Ben je benieuwd naar de kosten die komen kijken bij een warmtepomp?

Klimaatvoordelen van de Blackbird warmtepomp 🌍

 • Minder emissies: Een warmtepomp haalt het grootste deel van zijn warmte uit hernieuwbare bronnen zoals lucht, grond of water. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagd in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.
   

 • Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen: De Blackbird warmtepomp heeft minder aardgas nodig, wat helpt de vraag naar fossiele brandstoffen te verminderen. Dit is belangrijk omdat fossiele brandstoffen schaars zijn en bijdragen aan luchtvervuiling en klimaatverandering.
   

 • Bevordering van hernieuwbare energie: Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals omgevingswarmte, stimuleert een hybride warmtepomp de ontwikkeling van schone energietechnologien. Dit draagt bij aan duurzamere energieproductie en -consumptie.
   

 • Effectiever gebruik: Hybride en all electric warmtepompen zijn energiezuiniger dan conventionele verwarmingssystemen, omdat ze warmte verplaatsen in plaats van deze zelf te genereren.

Is de Blackbird warmtepomp geschikt voor mijn woning? 🏡

In principe zijn Blackbird warmtepompen geschikt voor elke woning. Er zijn 2 modellen beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen. Kies het juiste type op basis van onderstaande factoren. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag om de beste keuze te maken.
 

 1. 🚿 Warmwaterbehoefte: Heb je veel warm water nodig voor douchen, afwassen en andere huishoudelijke taken? Denk dan aan een all-electric warmtepomp met een boilervat, zodat je altijd warm water beschikbaar hebt.
   

 2. 📈 Huidig energieverbruik: Kijk naar je huidige gas- en elektriciteitsverbruik om te bepalen hoeveel je kunt besparen met de Blackbird warmtepomp. Vaak kun je tot wel 80% besparen op je gasverbruik met een hybride opstelling.
   

 3. 📐 Woonoppervlakte: De grootte van je woning in vierkante meters is belangrijk voor het kiezen van de juiste capaciteit van de warmtepomp. Een groter huis heeft mogelijk een krachtiger systeem nodig.
   

 4. 🧱 Isolatiewaarde: Goed geisoleerde woningen kunnen efficienter verwarmd worden, wat de benodigde capaciteit van de warmtepomp beinvloedt. Een goed geisoleerd huis zorgt voor een beter rendement, zowel nu als met een toekomstige warmtepomp. Ook hierom zijn wij zo te spreken over de Blackbird. Omdat het zo'n krachtige warmtepomp is krijgt deze jou woning echt wel comfortabel warm. Echter hoe beter jouw isolatie, hoe minder stroomverbruik de warmtepomp heeft!
   

 5. 💧 Huidige verwarmingssysteem: Het type verwarmingssysteem in je huis (centrale verwarming, vloerverwarming, convectieverwarming of elektrische verwarming) beinvloedt voornamelijk het rendement (COP) van de warmtepomp. Vloerverwarming is ideaal omdat het werkt met lage temperaturen en dus hoeft de warmtepomp minder energie te gebruiken om hoge temperaturen te maken. Heb je radiatoren? Dan kun je nog steeds tot 80% besparen op je gasrekening met een Blackbird warmtepomp. Hoe dan hoor ik je denken, omdat de Blackbird maar liefst 70 graden water kan maken!
   

 6. 📝 Type hybride warmtepomp: Selecteer het juiste type, merk en capaciteit van de hybride warmtepomp op basis van je woonomstandigheden en lokale klimaat. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Vermijd de goedkoopste optie (zoals een 4 kW hybride warmtepomp) als je maximale besparingen en toekomstbestendigheid wilt.

Installatie van de Blackbird warmtepomp ⚙️

Bij de installatie van een hybride warmtepomp is professionele uitvoering essentieel om efficientie en betrouwbaarheid te waarborgen. Hier zijn de belangrijkste stappen en overwegingen voor een succesvolle installatie:
 

 • Professionele installatie: Het is cruciaal dat een erkende en ervaren STEK-installateur de installatie uitvoert. Deze professionals beschikken over de nodige expertise voor een correcte installatie en zorgen voor een veilige werking van het systeem.
   

 • Locatie van de warmtepompunit: De locatie van de warmtepompunit is van groot belang. Kies een plek waar de unit optimaal warmte uit de buitenlucht kan onttrekken, zonder obstakels die de luchtstroom belemmeren.
   

 • Aansluiting op het bestaande verwarmingssysteem: Afhankelijk van het type hybride warmtepomp of all-electric warmtepomp vereist het in beide gevallen gespecialiseerde apparatuur en deskundigheid. De warmtepomp dient zorgvuldig te worden gekoppeld aan je bestaande verwarmingssysteem (zoals de cv-ketel) en geintegreerd worden in het bestaande leidingwerk.
   

 • Elektrische aansluiting: Zorg voor een veilige en correcte elektrische aansluiting van de warmtepomp. Dit houdt in dat de warmtepomp op jouw groepenkast wordt aangesloten en dat de juiste schakelapparatuur wordt geinstalleerd. Voor de Blackbird is geen verzwaring naar 3 fase benodigd. De warmtepomp draait op 1 fase met een 16A (eigen) groep.
   

Benieuwd hoe de Blackbird installatie bij jou eruit ziet? 🔧+🐦‍⬛

Stap ook over op een Blackbird warmtepomp💡

Kies nu voor een Blackbird warmtepomp en zet een duurzame stap vooruit. Bespaar op je energiekosten, verhoog je wooncomfort en draag bij aan een groenere planeet. Heb je vragen of wil je advies over welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past? Neem contact met ons op. We bieden graag persoonlijk advies en begeleiden je naar de perfecte keuze. Maak de overstap vandaag nog en profiteer van de vele voordelen!

WhatsApp chat knop. Link naar WhatsApp contact met onze adviseurs
bottom of page