top of page

Soorten warmtepompen.🕵️‍♂️

Wil je je huis duurzaam verwarmen en tegelijkertijd je energierekening te verlagen? Dan is een warmtepomp een uitstekende keuze. Er zijn drie belangrijke soorten warmtepompen:

 • Hybride⚡️+🔥
   

 • All-electric ready⚡️+🔥
   

 • All-electric⚡️
   

Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn en hoe je kunt bepalen welk type warmtepomp het beste bij jouw situatie past.

Hybride warmtepomp⚡️+🔥

Een hybride warmtepomp werkt samen met je bestaande gasketel. Op dagen dat het niet al te koud is, verzorgt de warmtepomp de verwarming van je huis. Als het echt koud wordt, springt de gasketel bij. Dit maakt een hybride systeem een goede tussenoplossing voor huizen die nu nog niet volledig van het gas af kunnen of willen.
 

Voordelen van hybride warmtepompen:
 

 • ✅Flexibel: Combineert de efficientie van een warmtepomp met de kracht van een gasketel.
   

 • 📉Kostenbesparing: Minder gasverbruik, wat resulteert in lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.
   

 • 🔧Makkelijke installatie: Kan worden geïntegreerd met je bestaande centrale verwarming.
   

All-electric ready warmtepomp⚡️+🔥

Een all-electric ready warmtepomp is een slimme keuze voor wie stappen wil zetten richting een volledig duurzaam verwarmingssysteem. Dit systeem is zo ontworpen dat het in de beginfase samenwerkt met je bestaande cv-ketel. Op het moment dat je woning optimaal geisoleerd is en klaar voor de overstap, kun je gemakkelijk volledig overschakelen op een all-electric warmtepomp. Deze aanpak biedt een flexibele route naar een gasloze toekomst, ideaal voor zowel bestaande bouw als nieuwe woningen.
 

Voordelen van all-electric ready warmtepompen:
 

 • 👟Flexibele overstap: Start met een hybride systeem en schakel over naar all-electric wanneer je er klaar voor bent.
   

 • 📅Toekomstbestendig: Bereidt je huis voor op een volledig elektrische toekomst zonder meteen alle investeringen te hoeven doen.
   

 • 🌍Duurzaam: Vermindert het gasverbruik en legt de basis voor een volledig duurzame verwarmingsoplossing.
   

All-electric warmtepomp⚡️

Een all-electric warmtepomp is een volledig elektrisch systeem dat je huis kan verwarmen zonder gebruik te maken van gas. Dit type warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals de lucht, het grondwater of de aarde. Het mooie van een all-electric systeem is dat het je woning niet alleen kan verwarmen, maar ook kan koelen tijdens warme dagen indien je volledig vloerverwarming hebt en zelfs warm water kan leveren.
 

Voordelen van all-electric warmtepompen:
 

 • 🌍Duurzaam: Geen gas nodig, wat beter is voor het milieu
   

 • 📉Energiebesparing: Hoog rendement, dus lagere energiekosten
   

 • 📅Toekomstbestendig: Volledig elektrisch, klaar voor een gasloze toekomst
   

 • 🚀Maximaal rendement: Ook de vaste kosten voor de gasmeter vallen weg (ca. 230,- per jaar)
   

Welke soort warmtepomp past bij jou?👨‍💻💡

De beste warmtepomp voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren zoals de isolatie van je woning, je budget en je duurzaamheidsdoelen. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen beschikbaar die kunnen voldoen aan uiteenlopende behoeften.
 

Wil je een systeem dat volledig losgekoppeld is van fossiele brandstoffen? Dan is een volledig elektrische warmtepomp een uitstekende keuze. Voor de elektrische warmtepomp, ook bekend als een all-electric warmtepomp, is het belangrijk dat je huis goed geisoleerd is.
 

Wil je liever een geleidelijke overgang naar duurzame verwarming? Dan kan een hybride warmtepomp of een all-electric ready warmtepomp interessant zijn. Deze systemen combineren het gebruik van een elektrische warmtepomp met een bestaande cv-ketel. Dit zorgt voor een flexibele en efficiente verwarmingsoplossing die kan werken met je huidige verwarmingssysteem.

Benieuwd naar de beste warmtepomp voor jouw woning?✅🏡

Verschillende typen warmtebronnen💨💧🟫

Naast de keuze tussen een all-electric of hybride systeem, zijn er ook verschillende typen warmtepompen op basis van de warmtebron die ze gebruiken. Hier lees je hoe elk type werkt:
 

 • 💨+💨Lucht/lucht warmtepompen: Met een lucht/lucht warmtepomp (ookwel bekend als een airco) heb je en systeem voor zowel verwarming als koeling. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en blaast de warme of koele lucht direct je huis in.

 • 💨+💧Lucht/water warmtepompen: Dit type haalt ook warmte uit de lucht buiten, maar zet dit om in warm water. Dit water verwarmt je huis via radiatoren of vloerverwarming en kan ook je kraanwater verwarmen.

 • 💧+💧Water/water warmtepompen: Deze warmtepompen gebruiken het water uit de grond om je huis te verwarmen. Het systeem heeft twee putten: een om water op te halen en een om het afgekoelde water terug de grond in te laten stromen.

 • 🟫+💧Grond/water warmtepompen: Grond/water warmtepompen halen warmte uit de grond met een netwerk van buizen die onder je tuin liggen. Dit systeem werkt heel goed omdat de temperatuur in de grond het hele jaar door vrij constant blijft.

Verduurzaam je woning met een warmtepomp🌍

Wil je je huis verduurzamen? Dan is het belangrijk dat je de juiste warmtepomp kiest. Of je nu een hybride model, een all-electric ready systeem of een volledig elektrische warmtepomp kiest, er is altijd een type dat past bij jouw huis en wensen. Onze experts kunnen je alles vertellen over de beschikbare warmtepomp types, zodat je altijd de juiste keuze maakt. Neem contact met ons op en zet vandaag nog de stap naar een energiezuiniger en duurzamer thuis!

bottom of page