top of page

Subsidie warmtepomp.

Op dit moment is er een super aantrekkelijke warmtepomp subsidie 2024 namelijk de: ISDE.

ISDE staat voor Investerings Subsidie Duurzame Energie.

Nederland moet verduurzamen. En om dit doel te halen trekt het kabinet een scala aan subsidies uit om

investeringen in erkende duurzame energie technieken aantrekkelijker te maken.

Kortom, bij de investering van een warmtepomp van ca. 8.000,- geeft de overheid ongeveer 2.400,- subsidie.

De subsidie wordt achteraf aan u terugbetaald door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Stappenplan ISDE subsidie aanvragen:

Blauw Klimaat levert u alle complete benodigde documenten voor de subsidie aanvraag. Wel zo makkelijk: Dit verwerken wij allemaal op de factuur. Alles-in-1 dus!

Complete documenten

1

Na de installatie logt u in met uw DigiD bij de RVO. Dit doe u bij de volgende link:

Investeringssubsidie duurzame energie ISDE woningeigenaren - Klantportaal-Site | mijn.rvo.nl

Login met DigiD

2

Hier vult u het juiste installatie adres, IBAN voor ontvanging subsidie en de persoons gegevens in en upload u de door ons aangeleverde documenten. Vervolgens kunt u de aanvraag indienen.

Aanvraag indienen

3

Binnen 3 maanden na ontvangst zal de RVO uw aanvraag goedkeuren en het subsidiebedrag op uw opgegeven rekening storten. Dat was alles!

Subsidie bedrag gestort

4

Gratis adviesgesprek?

Subsidie All Electric Warmtepomp.

Overweeg je de overstap naar een warmtepomp? Ontdek hoe je kunt profiteren van subsidies in 2024 en maak de duurzame keuze voor jouw woning.

Voor huiseigenaren die volledig van het gas af willen, biedt de subsidie voor All Electric Warmtepompen financiele ondersteuning. RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kan je helpen met de aanvraag: ISDE: Warmtepomp woningeigenaren (rvo.nl)

Voor all electric warmtepompen is het subsidie bedrag over het algemeen hoger van voor hybride warmtepompen.

Subsidie Hybride Warmtepomp.

Voor een geleidelijke overgang naar duurzaamheid is er de subsidie voor hybride warmtepompen. Ontvang een bijdrage voor het combineren van gas en duurzame energie in je woning. 

Het aanvragen van deze subsidie gaat via dezelfde route als voor de all electric warmtepomp.

Subsidie Bestaande Woning.

Woningen en huizen in Utrecht

Warmtepomp subsidie 2024

Klimaat doelstellingen.

Samen met de Europese Unie heeft Nederland afgesproken dat wij in 2050 energieneutraal moeten zijn. Hierdoor zal de RVO duurzame energie fors subsideren.

ISDE Subsidie 2023.

De subsidie voor warmtepomp is 2024 verhoogd naar 560 miljoen. Voor de komende jaren tot 2028 heeft het kabinet vast 1,38 miljard gereserveerd voor de subsidie op warmtepompen.

Hybride warmtepomp subsidie.

Hier valt natuurlijk ook de hybride warmtepomp onder. Sterker nog deze heeft een erg hoge subsidie om dit moment vanaf 2.400,- tot ongeveer 3.000,- netto.

Hoeveel euro.

De hoogte van de subsidie op warmtepompen hangt af van de warmtepomp zelf. Bij de meldcode lijst kunt u precies zien bij welke warmtepomp en hoeveel euro subsidie erop zit.

Ook bestaande woningen komen in aanmerking voor subsidies. Maak gebruik van financiele ondersteuning om je huidige woning energiezuiniger te maken en de CO2-uitstoot te verminderen.

Nieuwbouw woning let op!

Is uw woning van na 1 juli 2018? Dan heeft u mogelijk geen recht op ISDE subsidie. Controleer de voorwaarden bij de RVO:

ISDE: Veelgestelde vragen woningeigenaren (rvo.nl)

Benieuwd naar de exacte subsidiebedragen? Neem een kijkje op de meldcode lijst van de RVO om te bekijken hoeveel subsidie er op jou warmtepomp zit.

Bij de offerte's van Blauw Klimaat wordt deze meldcode en het subsidie bedrag direct meegegeven. Zo heb je meteen inzicht in de correcte toegekende subsidie voor de warmtepomp.

Hoeveelheid subsidie berekenen.

Benieuwd naar de exacte subsidiebedragen? Neem een kijkje op de meldcode lijst van de RVO om te bekijken hoeveel subsidie er op jou warmtepomp zit.

Bij de offerte's van Blauw Klimaat wordt deze meldcode en het subsidie bedrag direct meegegeven. Zo heb je meteen inzicht in de correcte toegekende subsidie voor de warmtepomp.

Hoeveelheid subsidie berekenen.

Profiteer van subsidies in 2024.

bottom of page